Airco

Een aircondition zorgt voor een optimaal klimaatcomfort tijdens het autorijden zowel in de winter als in de zomer maanden. De temperatuur in het voertuig is aangenaam constant. Hierdoor blijft u langer geconcentreerd en bereikt u veilig uw bestemming.

Voor uw veiligheid biedt de airconditioninginstallatie echter nog meer. Naast de aangename verkoeling op hete dagen zorgt de airconditioning er ook voor dat de lucht in het interieur snel wordt ontvochtigd.

Dit betekent dat de ruiten sneller worden ontwasemd. Een bijzonder aangenaam neveneffect is dat de ontvochtigde lucht in het voertuig verdraagzamer en daardoor beter voor uw gezondheid is.

Daarvoor moet u de airconditioning echter wel regelmatig laten onderhouden. Hierbij moet rekening worden gehouden met twee bijzonder belangrijke factoren:

Het interieurfilter
Deze moet regelmatig vervangen worden, dit gebeurd meestal bij een onderhoudsbeurt. Dit filter is erg belangrijk voor de schone lucht in het interieur. Het filtert bijvoorbeeld pollen, stof en vuil uit de lucht. Het interieurfilter moet één keer per jaar of om de 15.000 kilometer worden vervangen.

Zorg ervoor dat de frisse lucht in uw auto ook daadwerkelijk fris is!

Het kachelhuis
Deze moet regelmatig ge-desinfecteerd worden. Hier nestelen zich graag bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Deze komen via het ventilatiesysteem in het interieur terecht en veroorzaken vaak nare geurtjes.

Een nieuwe of goed onderhouden airconditioninginstallatie is voor 100% gevuld met koudemiddel. Jaarlijks kan er echter tot 10% van het koudemiddel door “natuurlijke verdamping” uit het aircosysteem ontsnappen. Het is dus noodzakelijk om deze tijdig te laten controleren en onderhouden. Anders levert de airconditioning niet meer het volledige vermogen.

Wij beschikken over alle apparatuur om uw airco in top conditie te houden en helpen u graag verder.