Banden- en uitlijnservice

Mensen vergeten vaak dat de banden één van de belangrijkste onderdelen van een auto zijn. Een auto kan nog zo mooi, groot, luxe, veilig enz. zijn. Als er slechte banden onder zitten rijdt hij niet prettig en kunnen zelfs gevaarlijke situaties ontstaan. De banden zijn de enige schakel tussen de auto en het wegdek.

De juiste banden keuze is dus heel belangrijk. Niet iedere band is geschikt voor iedere auto. Wij adviseren u graag met uw banden keuze en letten hierbij op kwaliteit, comfort, veiligheid en uiteraard de prijs.

Wij leveren o.a. de volgende merken banden:

• Michelin
• Pirelli
• Dunlop
• Continental
• Goodyear
• Bridgestone

Uitlijnservice
Naast banden is ook de uitlijning van groot belang. Wanneer de banden van uw auto niet goed uitgelijnd staan zult u merken dat in de auto. Bovendien zorgt een verkeerde uitlijning ervoor dat de banden sneller slijten. Het is dus in het belang van uw veiligheid en uw portemonnee dat alle wielen goed uitgelijnd zijn. Vermoedt u dat uw auto uitgelijnd moet worden kom dan eens geheel vrijblijvend langs.

Wanneer uitlijnen:
– uw auto trekt naar links of rechts
– het stuur staat niet recht als u rechtdoor rijdt
– uw banden slijten scheef af
– vreemd stuurgedrag

Waarom uitlijnen?
Tegen de stoep rijden, kuilen in het wegdek, verkeersdrempels; het heeft allemaal invloed op het sporen van een auto. Een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden. Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen.

Garage zuurhout beschikt over moderne elektronische uitlijnapparatuur en heeft de kennis in huis om de uitlijning van uw auto volgende de fabrieksspecificaties af te stellen.

Heeft u het vermoeden dat er iets niet correct is met de banden of velgen of uw uitlijning van uw auto, dan controleren we dit graag van u.

Winterbanden
Dit type band zorg voor een veel betere grip bij kou, regen, sneeuw, ijzel en gladde opvlakken dan bij gewoon banden. Winterbanden hebben het beste resultaat bij 7 graden of kouder. Bij hogere temperaturen hebben ze minder voordelen en slijten de banden veel sneller omdat ze veel zachter zijn.

In veel landen is het zelfs verplicht om tijdens de wintermaanden met winterbanden te rijden. Controleer dit voordat u bijvoorbeeld op wintersport gaat. Dit kan een hoop problemen bij controles onderweg schelen. (link met kaart van europa)

Wij hebben een ruim assortiment winterbanden en monteren deze graag voor u. Wanneer u op de winterbanden rijdt slaan wij voor u uw zomerbanden op, en andersom.

Kort in 8 stappen waarom winterbanden?
1. Veiligheid
Winterbanden zorgen, ten opzichte van zomerbanden, onder alle gladde omstandigheden voor sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid!

2. Meer grip en trekkracht
Meer grip en trekkracht bij temperaturen onder de 7°C vanwege speciaal rubbermengsel met silica dat niet verhardt bij lage temperaturen zoals zomerbanden.

3. Betere afvoer van water of natte sneeuw
Meer comfort en betere afvoer van water of natte sneeuw door fijne lamellen in het profiel. Hierdoor wordt de remweg verkort en verbetert de wegligging in bochten (minder kans op aquaplanning). Bij sneeuw vervormt het profiel bij het rollen van de band en lamellen worden ‘grijpers’ die zich in de sneeuw ‘vasthappen’.

4. Geluidloos en comfortabel
Moderne winterbanden zijn net zo geluidloos en comfortabel als zomerbanden en slijten, door het speciale cilicamengsel, niet sneller.

5. Gebruik van winterbanden verplicht
In sommige Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden.

6. Kosten zijn verwaarloosbaar
Kosten voor winterbanden zijn verwaarloosbaar. De aanschafprijs is vaak lager dan zomerbanden en uw zomerbanden slijten immers niet!

7. Meer grip en minder slip
Een beijzelde weg is 2x zo glad als een besneeuwde weg; 4x zo glad als een natte weg of een weg met een laagje gesmolten sneeuw; en 8x zo glad als een droge weg! Want met winterbanden heeft u beduidend meer grip en minder slip dan met uw zomerbanden.

8. Sterk aanbevolen!
Hoewel winterbanden niet verplicht zijn, worden ze, vooral voor automobilisten die dagelijks op hun auto moeten kunnen vertrouwen, wel sterk aanbevolen!